9 ok, amiért jobb az avokádó olaj a kókuszolajnál
A kókuszolaj nem az egyetlen készítmény, amely „csodákra” képes. Számos helyen olvashatjuk, hogy a kókuszolaj meggyógyította X személy Y-ját. A kókuszolaj jót tesz a bőrnek és elfogyasztva is rendkívül egészséges.
A kókuszolaj azonban nem az egyetlen játékos a grundon – az avokádó olaj az új feltörekvő sztár. Az avokádó már önmagában is egy elképesztően finom gyümölcs, ráadásul rengeteg tápanyagot tartalmaz. A kókuszolajhoz hasonlóan az avokádóolaj is a gyümölcs húsából készül, és nem a magjából, ezért olyan egészséges.
Íme 9 ok, amiért érdemes kipróbálni az avokádóolajat:
1. Enyhe íz
Ha olajat szeretnél felhasználni sütés-főzés közben, akkor az avokádóolaj sokkal visszafogottabb megoldás a kókuszolajjal szemben, mert nem nyomja el a többi hozzávaló ízét.
2. Magas füstpont
Előfordult már veled, hogy olajban sütöttél valamit, és egy idő után elkezdett füstölni? Ez azt jelenti, hogy az olaj elérte a „füstpontját”. A magasabb füstponttal rendelkező olajak nagyobb hőmérsékletet képesek elviselni mielőtt füstölni kezdenének. Az avokádóolaj esetén ez 260°C, míg a kókuszolajnál csupán 177°C.