5. Szobahőmérsékleten folyékony
Ha bosszankodtál már amiatt, hogy a kókuszolaj miként reagál a hőmérsékletre, akkor nem vagy egyedül. Szobahőmérsékleten sűrű, 24°C felett azonban folyékonnyá válik. Ez különösen nyáron okozhat kellemetlenségeket a különböző házi készítésű szépségápolási termékek összeállítása során. Az avokádóolaj ezzel szemben szobahőmérsékleten folyékony halmazállapotú, így nem változtatja meg a már befejezett készítmények állagát, ha egy kicsit felmelegszik a szoba.
6. Monoszaturált zsírok
Hogy a monoszaturált zsírok pozitív hatással vannak-e a szervezetre, arról még mindig nem született egyetértés. Sokáig azt hallottuk, hogy fogyasszunk kevesebb telített zsírt, mert ezek növelik a vérkoleszterin-szintet, azonban egyesek szerint ez nem teljesen igaz.
Akárhogy is legyen, a kókuszolaj nagyon sok telített zsírt tartalmaz. Ezzel szemben az avokádóolaj jóval kevesebb ilyen, de annál több monoszaturált zsírsav található. A monoszaturált zsírsavak olyan „egészséges” jótékony zsírsavak, amelyek nem növelik meg a koleszterinszintet.