Indítsd a napot diabétesz barát reggelikkel!
Milyen az egészséges reggeli?
A legfontosabb intelmeket gyűjtöttük össze, ami a reggeli készítésre vonatkozik. Ha cukorbeteg vagy, akkor érdemes minél több rostot tartalmazó ételt választani, illetve olyan alapanyagokat használni, amik minél kevesebb tartósításon és mesterséges átalakításon mentek keresztül. A sok rostot tartalmazó ételek segítenek szabályozni a vércukorszintet, ami nem elhanyagolható szempont.
Kihívás olyan reggelit elkészíteni, amelynek a szénhidrát szintje elég alacsony ahhoz, hogy nyugodt szívvel fogyaszthassák cukorbetegek is. A tipikus egészségesnek mondható reggelik többsége szénhidrátokban gazdag, mint például a gabonapehely, gabona, tej, joghurt, gofri, vagy a különböző gyümölcsök. Általánosan elmondható, hogy 30-45 gramm szénhidrát még biztonságos tartománynak számít.
Szabadulj meg azoktól a reggeliktől, amik az egész napodat negatív irányba befolyásolják. Azok a termékek amik finomított lisztből készülnek, például a pirítós, fehérkenyér, palacsinta, cseréld le olyan receptváltozatokra, amelyben teljes kiőrlésű gabonát használhatsz. A tejtermékek közül, pedig az alacsony zsírtartalmút érdemes választani, amiben kevesebb a szénhidrát.