Málnás palacsinta
Magas fehérjetartalmú csokis-málnás palacsinta
Hozzávalók 4 személyre (4 kis palacsinta személyenként)
· 1 ½ csésze zsírszegény túró
· 4 enyhén felvert tojás
· ¼ teáskanál vanília-kivonat
· 1 teáskanál reszelt narancshéj
· 1 evőkanál nyírfacukor
· ½ csésze teljes kiőrlésű liszt
· 2 evőkanál cukormentes csokoládé
· 1 ½ csésze málna, friss vagy fagyasztott
Elkészítés
Egy nagy tálban keverd simára a következő alapanyagokat: zsírszegény túró, felvert tojások, vanília-kivonat, reszelt narancshéj. Majd adjuk hozzá a nyírfacukrot is.
Ez után óvatosan adja hozzá a teljes kiőrlésű lisztet és a csokit. Érdemes több kisebb adagban belekeverni, de nem szabad túl sokáig és heves mozdulatokkal elegyíteni a tésztát.
Közepes lángon, forró serpenyőben süsse meg a palacsintatésztát. Amikor az egyik oldal már jó, akkor szórjunk a tetejére egy kis málnát, majd a másik oldalt is süssük egy percig. Ezt a műveletet addig ismételjük, amíg van tészta.