5 egészséges étel, amit neked is ki kellene próbálnod
Kelkáposzta
Jelentős ásványi anyag tartalommal, főleg kalciummal rendelkezik. Így a kalciumhiányban szenvedőknek, minél több kelkáposzta fogyasztása javasolt. Nagyobb mennyiségben még vas is található benne. Ami a vitamintartalmát illeti, az sem elhanyagolható. A-, és C-vitaminban gazdag táplálék, ami így az immunrendszert és a látást is erősíti.
Zöld és kékesszürke változatban is terem. Megfigyelhető, hogy minél erősebb színe van a leveleknek, annál markánsabb ízt ad a belőle elkészített ételeknek.
A magyar háztartásokban hagyományosan a kelkáposzta főzelék hozzávalójaként a legismertebb, de kiváló alapanyaga lehet különböző salátáknak is. Ha egy finom és egészséges salátát akarunk elkészíteni, akkor ne ragadjunk le a fejes salátánál, illetve a jégsalátánál. A kelkáposzta is van olyan jó, mint ezek, ráadásul általa felfedezhetsz egy teljesen új íz világot. A bátrabbak akár köretnek is kipróbálhatják.