5 egészséges étel, amit neked is ki kellene próbálnod
Magvak
A magyar konyhában igencsak elvannak hanyagolva a különböző magvak. Inkább a diétázók kedvence szokott lenni, pedig nagyon egészséges választás bárki számára, nem csak annak, aki fogyni szeretne. Ide sorolunk mindenféle egészséges magvat: kendermag, napraforgómag, tökmag, lenmag, szezámmag, chia mag, mandula. Ezeknek a magoknak most a sózatlan változatáról beszélünk, amit nem feltétlenül önmagában fogyaszt az ember, hanem inkább valamilyen ételhez adjuk hozzá.
Felsorolni is nehéz lenne, hogy hányfajta vitamin és ásványi anyag és ezáltal mennyi jótékony hatás bontakozik ki a magvaknak köszönhetően. Finom keveréket készíthetsz belőlük, de leggyakrabban a pékáruk egészségesebbé tételére használják őket. A különböző magos zsömlék, és kenyerek választéka egyre jobban bővül. Magában is fogyasztható, bár a többség jobban szereti a sózott változatot, az kevésbé egészséges.