Paradicsom burger
Elkészítés
Vágd félbe a vízszintesen a paradicsomokat és kapard ki belőle a magos részt.
Az avokádó felét tedd egy tálba és nyomd szét a villa segítségével, amíg sima nem lesz. Ezután add hozzá a joghurtot, a majonézt, a citromlét, a köményt és alaposan keverd össze. Az avokádó másik feléhez pedig az ¼ teáskanál sót keverd. Keverd össze a két avokádós krémet.
Tedd egy másik tálba a darált marhahús és ízesítsd az ½ teáskanál sóval, fekete borssal, chili porral és alaposan keverd össze.
Az avokádós krémet és a hamburgerhúst is külön-külön oszd szét négy egyenlő részre.
A marhahús mindkét oldalát süsd meg 3-4 perc alatt a grillen. Utána kis olivaolajjal kenj ki egy teflon serpenyőt és közepes hőfokon 2-3 perc alatt süsd meg a paradicsomok belső felét (ami érintkezni fog a hússal).
4 paradicsomra tegyél egy kis lucerna csírát, majd következik az avokádó krém, aztán a hús és végül a tetejére a paradicsom másik fele.