Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel!
Forrás: EASD Kongresszus, Stockholm
Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!
Világszerte élénk viták folynak a diabéteszes diéta optimális összetételéről. A fő szempontok: az optimális vércukorszintek biztosítása, a szív-érrendszeri betegségek kockázatának csökkentése és a testsúly alakulása/csökkentése. A fő tápanyagok arányában a két véglet: 55% szénhidrát, 20% fehérje, 25% zsír, ill. 30% szénhidrát, 30% fehérje, 40% zsír.
Forrás: EASD Kongresszus, Stockholm
A cukorbetegség egyik késői szövődménye ez a veséket érintő elváltozás. 20 éve fennáló... Tovább
Az inzulin-elválasztásnak az étkezési szünetekben és éjjel, alváskor folyamatosan... Tovább
Hasznos volt számodra ez a cikk?
Mondd el mennyire!
Szavazatok száma:
Átlagos értékelés: 0.0