10 gyulladást okozó étel, amit kerülj el messzire! 1. rész
Cukor
Az egyik legveszélyesebb anyag a finomított cukor. Egyáltalán nem természetes anyag és több olyan betegség kialakulásáért felelős, amelyeknél a gyógyulási esélyek kisebbek, mint a halálozási arány. Kapcsolatban áll a szervezetben kialakult rákos sejtekkel, amelyeket táplál, így azok gyorsabban növekednek, és nagyobb eséllyel lesznek rosszindulatúak. Összefüggésbe hozható a sok cukor a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásával, ami további szövődmények, mint például a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának valószínűségét növeli. Köze van az elhízáshoz is, ami szintén több betegség kialakulásának a kockázatát emeli meg.
A mai világban már igencsak nehéz elkerülni azokat a termékeket, amikben a szervezet számára káros cukor található. Az üdítőitaloktól elkezdve a süteményekig sok termékben megtalálható a cukor. Ha pedig alternatív, a szervezet számára nem káros édesítőszerekkel helyettesítik, az már igencsak megterhelheti a pénztárcánkat. Ráadásul sok termék esetében hiába nézzük a címkét, egy-egy vegyület, vagy képlet mögé rejtik. Ha biztosra akarsz menni, akkor azt ajánljuk, hogy otthon, házilag állítsd elő a különböző ételeket. Így csak olyan alapanyagok kerülnek az ételbe és italba, ami nem károsítja a szervezetet.