
Mit fogyaszthat a cukorbeteg karácsonykor? Mogyoródi Zoltán szakácsmester válaszol!
– Kicsit színesítsük az ételeinket! Mi a helyzet a húskészítményekkel?
– Zsírszegény húsok legyenek a cukorbetegek konyhájában: itt elsősorban a fehér húsú házi szárnyasokra kell gondolnunk, amelyeknek alacsony a zsiradéktartalma, illetve baromfiból készült felvágottakat fogyasszunk, mint például csirke- vagy pulykamell-sonka. Emellett Magyarországon sajnos a statisztikák szerint rendkívül alacsony a halfogyasztás, pedig a tengeri halfilék kiválóan alkalmasak a diétára. Nálunk ellenben nagyon népszerű a sertéshús, amelynek egyes részei fogyaszthatók esetünkben is, például egy lehártyázott és zsírtalanított karaj vagy szűzpecsenye. Illetve ideális étel lehet a vadhús is, mert a háziállatok húsához képest kevesebb a rejtett zsiradéktartalma, így ennek megfelelően a kalóriamennyisége is.