Gyümölcsök és zöldségek
A nyers ételek fogyasztása
A nyersétel diéta követői szerint a főzés természetellenes és egészségtelen folyamat, pedig az emberek már évezredek óta használják. Az étrend követői azért mellőzik a hővel járó gasztronómiai műveleteket, mert ennek során a zöldségek és gyümölcsök veszítenek a tápértékükből, értékes vitaminokat, és ásványi anyagokat és enzimeket veszítenek. Az állati eredetű termékeket egy részét azért nem fogyasztják, mert nyersen nem lehet enni, másik részüket pedig azért mert nem egészséges a fogyasztásuk.
Ezt a két okot rögtön szeretnénk is megcáfolni, mert ebben a formában nem állják meg a helyüket. Az állati eredetű termékek is tartalmaznak számos olyan tápanyagot, vitamint, és ásványi anyagot, ami fontos a szervezet számára, elsősorban ez az állati eredetű fehérjét jelenti. A fehérjék tekintetében különbség van a növényi eredetű és az állati eredetű fehérje között.