
Cikória saláta
Cikória
Egy jótékony hatásokkal rendelkező salátaféle. Nem a leggyakrabban használt saláta, de itt az ideje, hogy ezen is változtassunk. Az íze is finom, vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag, így semmi akadálya annak, hogy többet kerüljön az étkező asztalra.
Fejes saláta
Az egyik legnépszerűbb salátaféle, amit főleg szendvicsekbe, illetve zöldség salátákba használunk. Megéri kis mennyiségben is fogyasztani, de természetesen minél többet fogyasztunk belőle, annál inkább érvényesülnek a jótékony hatásai.
Petrezselyem
A petrezselyem használata sok ételben kedvező ízhatást vált ki, így ha lehetőség nyílik akkor mindenképpen használjuk fel. A friss vágott változat sokkal egészségesebb, mint a szárított változat, így érdemes a frisset választani.
Római saláta
Egy újabb salátaféle, ami előkelő helyet szerzett a tápanyagtartalom szempontjából felállított zöldségek és gyümölcsök listáján. Ez már a harmadik salátaféle, ami jelentős jótékony hatásokkal rendelkezik a szervezetre.
Amerikai kelkáposzta
Szintén egy kelkáposztaféle, ami nem túl népszerű, pedig igazán többet lehetne ezt is fogyasztani. A káposztafélék családjához tartozik, ezért biztos lehetünk benne, hogy C-vitamin tekintetében nincs hiány benne, már csak ezért is megéri fogyasztani.