Tejsavó fehérje
A tanulmány eredményei
A kutatást ugyan kis létszámú jelentkezőn hajtották végre, de statisztikailag helytálló adatok és eredmények következtetésére jutottak a kutatók.
A vizsgálat szerint a 3 órás periódus végére a tejsavó fehérjét kapó betegeknek átlagosan 28%-kal volt kisebb a vércukorszintje, mint aki nem kapott belőle. A szervezet inzulin szintje pedig magas maradt a vérminták szerint.
Az egyik legfontosabb eredmény pedig, hogy a korai inzulinreakció hihetetlenül magas volt. Az első fél órában már 96%-os volt, ami az inzulin nagyon gyors hatását éri el. Ezáltal a vércukorszint nem szökik olyan magasra és sokkal egyenletesebb eloszlást tesz lehetővé.
A kutatók az ígéretes eredmények után valószínűleg egy hosszú távú projektbe is belevágnak, ami szintén a tejsavó fehérje és a cukorbetegség kapcsolatát fogja vizsgálni. Nagyobb létszámú kutatási alannyal és lényegesen hosszabb kísérleti időtartammal, hogy a tejsavó fehérje igazán kimutassa jótékony hatásait.