
A legfinomabb karácsonyi receptek cukorbetegeknek
Cukorbetegként is ehetsz mennyei fogásokat karácsonykor; de tudnod kell, mit hogyan készíts el. Ha még nem döntötted el, mi legyen a menü vagy csak egy plusz fogást keresel, tekintsd meg gyűjteményünket és készítsd el a legfinomabb karácsonyi ételeket, egészségesen.

5 dkg vöröshagyma
20 dkg gomba
1 csokor petrezselyem
2 dkg olaj
2 dkg liszt
2 g fűszerpaprika
20 dkg sonka (ízlés szerint)
1 dl 12 %-os tejföl
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A gombát megmossuk, 2 fejet félreteszünk, a többit vékonyan felszeleteljük. A petrezselymet finomra vágjuk.
Elkészítés: A hagymát felhevített olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a gombát és a petrezselyemzöld felét. Sóval és őrölt borssal ízesítjük, majd saját levében fedő alatt puhára pároljuk. Zsírjára pirítjuk, meghintjük liszttel, tűzről lehúzzuk, belekeverjük a fűszerpaprikát és hideg vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a kockára vágott sonkát, és jól kiforraljuk. Utóízesítjük tejföllel, és tálaláskor finomra vágott zöldpetrezselyemmel díszítjük.
1 adag: 204 kcal
Szénhidrát: 7,7 g