
A legfinomabb karácsonyi receptek cukorbetegeknek
Cukorbetegként is ehetsz mennyei fogásokat karácsonykor; de tudnod kell, mit hogyan készíts el. Ha még nem döntötted el, mi legyen a menü vagy csak egy plusz fogást keresel, tekintsd meg gyűjteményünket és készítsd el a legfinomabb karácsonyi ételeket, egészségesen.

¼ bögre vaj, olvasztva
¼ bögre növényi zsíradék
½ bögre nádcukor/gyümölcscukor
2 evőkanál őrölt gyömbér
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
¼ evőkanál só
¼ teáskanál szegfűszeg
1 tojás
2 bögre liszt
¾ bögre teljes kiőrlésű liszt
1.Egy nagy tálban keverd össze a vajat az olajjal, kézi mixerrel keverd csomómentesre. Add hozzá a cukrot, gyömbért, sütőport, fahéjat és szegfűszeget. Keverd, míg szépen össze nem áll. Keverj hozzá a tojást és add hozzá a lisztet is és keverd, míg össze nem áll a tészta. Takard le 2-3 órára, hogy összeérjenek az ízek és tedd a hűtőbe.
2. Melegítsd elő a sütőt 190 fokra. Tegyél a tepsibe sütőpapírt (így egyszerűbb tisztán tartani a tepsit), majd tedd félre. A nyújtófát lisztezd be egy kicsit, hogy ne ragadjon rá a tészta, majd a tészta egy részét tedd a vágódeszkára és nyújtsd ki kb. 0,5-1cm vékonyra, majd formákkal szaggasd ki. Helyezd a formákat a sütőpapírral kibélelt tepsire egymástól néhány cm-es távolságra és tedd be az előmelegített sütőbe 4-6 percre vagy míg nem látod, hogy az oldala elkezd barnulni. Hűtsd ki és már eheted is.
Mennyiség: 36 db
1 db mézeskalács tartalmaz: 73 cal., 2 g zsír, 3 mg koleszterin, 73 mg nátrium, 12 g szénhidrát