Cukorbetegek étrendje
Cukorbeteg étrend - a természetes élelmiszereket is csak mértékkel fogyasszuk!
A természetes élelmiszerekben előforduló egyszerű és kettős cukrok, mint a tejben és a tejtermékekben található tejcukor vagy a gyümölcsök szőlő- és gyümölcscukor-tartalma nem zárja ki fogyasztásukat, de helyes, ha több részletben fogyasztják el az ilyen élelmianyagokat. A tejből napi 4 dl-t két részletben ajánlott elfogyasztani.
A gyümölcsök értékes vitamin- és ásványianyag-tartalmuknál fogva egyre inkább előtérbe kerülnek a diétában. Fogyasztásuk függ a szénhidráttartalmuktól, és helyes, ha az engedélyezett napi szénhidrátmennyiség egy részét -napi többszöri elosztásban gyümölcsökből fedezik.
Forrás: Betegségek diétái - SubRosa Kiadó, 1998.