Sárgarépás-céklás saláta (4 főre)
Hozzávalók:
40 dkg sárgarépa
20 dkg cékla
3 ek. olívaolaj v. szezámolaj
2 gerezd fokhagyma
2 kk. római kömény
1 kk. pirospaprika
kevés só, bors
Elkészítés:
1. A répákat meghámozzuk, hosszában négy részre, majd 3-4 cm-es darabokra vágjuk. Enyhén sós vízben roppanósra puhítjuk.
2. A céklát megfőzzük, meghámozzuk, kockára vágjuk.
3. Serpenyőben óvatosan, hogy ne égjen meg, felhevítjük az olajat, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a köményt, és kicsit megpirítjuk (vigyázva, hogy a hagyma meg ne égjen, mert keserű lesz!)
4. A kész répát és céklát a hagymás köménnyel elkeverjük, ízesítjük pirospaprikával, sóval, borssal, és tálalás előtt kissé összeforrósítjuk.
________________________________________________________________
Tápanyagtartalom- 1adagban:
Energia: 125g fehérje: 1,8g, zsír: 8g, szénhidrát: 11g