Tévhitek és igazságok a cukorbetegségről
Milyen gyümölcsöket együnk cukorbetegen?
2016.03.29.
Gyümölcsök, melyek nem befolyásolják a vércukorszintet, mértékletes fogyasztás esetén
Mediterrán és ázsiai kultúra: több jó zsírt egyél, mint rosszat
2016.03.28.
A zsír nemcsak ízletesebbé teszi az ételeinket, hanem egyben fontos és szükséges tápanyaga is szervezetünknek. A zsír tartja karban a sejtmembránokat és a véredényeket, segít alapvető hormonok előállításában, amelyek...
Pulykamell fűszeres margarinnal és vitaminsalátával, a húsvéti asztalra, cukorérzékenyeknek is.
2016.03.25.
Vendégváró falatok a húsvéti asztalra! Akkor sem kell megfosztanod a locsolóid, esetleg saját magad a finom ételektől, ha diétáznotok kell! Ismerkedj meg egy ínycsiklandozó recepttel: Pulykamell fűszeres margarinnal és vitaminsalátával.
Cukorbetegség és a szénhidrátok
2016.03.25.
Az étkezés utáni vércukorszint az étkezés során elfogyasztott szénhidrátmennyiségétől, felszívódásától, emésztésétől és véráramba jutásától függ.
Pecsétviaszgomba és a II-es típusú cukorbetegség
2016.03.24.
A pecsétviaszgombát másnéven ganordermát a Kínai Gyógyászatban évezredek óta alkalmazzák. A „hallhatatlanság” növényének hívják, hiszen az egyik leghatásosabb és legszélesebb körben használt gyógynövény.
Szeretné csökkenteni a cukor iránti vágyát, az étvágyát?
2016.03.24.
Akkor feltétlenül illessze az étrendjébe az alábbi ételeket! Az Ön szekrényében is vannak olyan termékek, melyeket karcsúsító hatásuk miatt vásárolt?
Húsvéti sonkás sertéstekercs, tormás fejes salátával diabetikusan
2016.03.20.
Diétáznod kell de nem szeretnéd kihagyni Húsvétkor a finom falatokat?! Ismerj meg egy húsvéti receptet amit nyugodt szívvel fogyaszthatsz Te is: Sonkás sertéstekercs, tormás fejes salátával diétázóknak is!
Több fahéjat javasolnak a cukorbetegeknek
2016.03.18.
Cukorbetegeknek érdemes rendszeresen fahéjat fogyasztani, hiszen a fűszer nemcsak kellemes ízt biztosít az ételeknek, de pozitív élettani hatásokkal is rendelkezik: csökkenti például a vércukor, a „rossz”...
Hajdina, a vérnyomáscsökkentő
2016.03.13.
A hajdina vagy pohánka, úgynevezett kásanövény. Közép-Ázsiában kezdték el termeszteni, Európa csak a középkor végén ismerte meg, először Oroszországban, Lengyelországban és Németországban fogyasztották. Közvetlen...