
Mini görög muffinok
Mennyiség: 2 tucat mini muffin
Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók:
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
2/3 bögre apróra vágott hagyma
2/3 bögre apróra vágott pirospaprika
1/3 bögre teljes kiőrlésű liszt
1/3 bögre bio fehér liszt
2 evőkanál sütőpor
1,5 teáskanál apróra vágott friss oregano
1 teáskanál gyümölcscukor
1/4 teáskanál fokhagyma püré
1/4 teáskanál só
1/3 bögre tej
1/3 bögre kockázott feta sajt
1 nagy tojás 2 evőkanál paradicsomszósz
2 evőkanál kicsire vágott olívabogyó
Elkészítés:
1. Melegíts elő egy serpenyőt, tegyél bele olívaolajat, majd a hagymát, paprikát, míg a hagyma üveges nem lesz, tedd egy tálba, hagyd kihűlni.
2. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. A muffin formát béleld ki papírokkal vagy fújd be olajjal.
3. Keverd össze a liszteket, sütőport, oreganot, cukrot, fokhagymát, sót egy közepes tálban. Add hozzá a fetát, tojást, paradicsomszószt és önts rá a hagymás paprikás keveretet. Keverd, míg jól össze nem áll. Tedd muffin fomákba a keveretet, de ne tele, csak 2/3-ig.
Süsd 13-15 percig.
Tápanyagok (/adag):
39 kalória
2 g zsír
11 mg koleszterin
4 g szénhidrát
1 g fehérje
0 g rost
106 mg nátrium
36 mg kálium