
Gyömbéres húsos táskák
Mennyiség: 18 db
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók:
200 g darálthús, megsürve, főszerezve
1/2 bögre apróra vágott, főtt gesztenye
1.5 bögre főtt kukorica
1 evőkanál friss gyömbér
1 chilipaprika apróra vágva
2 evőkanál száraz vörösbor
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál szezámolaj
6 db négyszögletű tésztalap/réteslap felvágva 20x30 cm-es darabokra
szezámmag
Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Keverd össze a húst a gesztenyével, kukoricával, gyömbérrel, chilivel és borral egy tálban, sózd, borsozd. Egy bögrébe keverd össze az olajokat.
2. Egy éles késsel vágd fel a rétestésztát, majd töltsd a közepéve a húsos keveretet. Hajtsd össze, nyomkodd meg a széleit, majd tedd sütőpapírral kibélelt tepsibe. Kend be a tetejüket az olajkeverettel, majd szórd meg szezámmaggal.
3. Süsd 12-13 percíg, meíg elkezd megpirulni a tetejük.
Tápanyagok (/db):
63 kalória
2 g zsír
7 mg koleszterin
9 g szénhidrát
1 g rost
1 g cukor
3 g fehérje