
Töltött gomba
Mennyiség: 16 db
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók:
16 nagyobb gomba
1 evőkanál vaj
1 fokhagyma gerezd
1 kisebb cukkini, apróra vágva
1 bögre szeletelt bébispenót
Díszítéshez:
1/2 bögre pirított kenyérmorzsa
1/2 bögre apróra vágott dió
2 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem
parmezán sajt
só, bors
Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Mosd meg a gombákat, távolítsd el a törzsét és vágd apróra.
2. Olvaszd meg a vajat egy serpenyőben, tedd bele a apróra vágott gombatörzseket, fokhagymát, fűszereket, cukkinit majd süsd kis lángon 5 percig. Vedd le a tűzről, majd add hozzá a spenótot, zsemlemorzsát, petrezselmet, diót, sót, borsot.
3. Tedd a gombakalapokat egy sütőpapírral kibélelt serpenyőbe, a tölteléket tölts beléjüke, majd szórd meg parmezánnal. Süsd őket, míg a sajt meg nem barnul kicsit, kb. 15 perc.
Tápanyagok (/db):
53 kalória
4 g zsír
4 mg koleszterin
4 g szénhidrát
1 g rost
1 g cukor
2 g fehérje