
Héjában sült krumpliszeletek kapros-tejfölös füstölt lazaccal
Mennyiség: 8 adag
Elkészítési idő: 1,2 óra
Hozzávalók:
8 kisebb krumpli
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál vaj
125 g füstölt lazac
1 evőkanál citromlé
1/2 bögre tejföl
2 evőkanál friss aprított kapos
só, bors
Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Főzd meg a krumplikat héjastól, majd ha készen van, tedd a sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd süsd 1-másfél órán keresztül, míg ropogós nem lesz.
2. Ha elkészült, vágd ketté őket és a belsejét kanalazd ki (ne az egészet, a képen látható módon). Olvaszd meg a vajat, majd fűszerezd és öntsd a krumplikra, majd tedd újra a sütőbe őket, hogy ropogósra süljenek (kb 15 perc).
3. Eközben vágd fel a lazacot kis darabokra, mártsd a citromlébe majd keverd össze a fűszerezett, fokhagymás, kapros tejföllel.
4. Hagyd kihűlni a krumplikat, majd töltsd bele a lazacos keveretet.
Tápanyagok (/adag):
167 kalória
5 g zsír
12 mg koleszterin
26 g szénhidrát
4 g rost
2 g cukor
6 g fehérje