1. Alma
Az almák képezik új étrended egyik alapját. Kevés kalóriát tartalmaznak, de emellett rengeteg rosthoz juthatsz belőlük. Segítenek felvenni a harcot a rossz koleszterinekkel és kiegyensúlyozzák a vércukorszint-ingadozásokat is. A bennük található antioxidánsok képezik a habot a tortán. Fogyaszd őket egészben, hámozatlanul.
2. Avokádó
Gazdag, finom és tele van monoszaturált zsírsavakkal: az avokádó segít lelassítani az emésztést és megakadályozza a vércukorszint kilengését az étkezések után. A jó zsírokban gazdag étrend segíthet leküzdeni az inzulinrezisztenciát, ami hosszú távú vércukorszint-kiegyenlítődéshez vezet. A pürésített avokádó kiváló szendvicsekre (például majonéz helyett), vagy kenyérre (vaj helyett).
3. Árpa
Ez a gabona rendkívül hatékony a vércukorszint szabályozására, ugyanis akár 70 százalékkal képes csökkenteni azt az étkezések után, ez a hatás pedig órákig is tarthat. Ezt a tulajdonságát a feloldódó rostoknak köszönheti, amik lelassítják az emésztési folyamatot és a szénhidrátok felszívódását. Az árpa ilyen téren még a barna rizsnél is hatékonyabb. Levesekben, köretként és egyéb módokon is fogyasztható.
4. Babok
A babok gazdag kiadós fogyasztása heti legalább két alkalommal javasolt. A babokban (és egyéb hüvelyesekben, mint például a csicseriborsóban vagy az edamameban) található feloldódó rostok megálljt parancsolnak a magas vércukornak. Mivel fehérjében is gazdagok, olykor-olykor hús helyett is fogyaszthatók – csak ügyelj a nátriumtartalomra! Mindig öblítsd át alaposan a konzerv babokat, mielőtt megfőznéd őket.