5. Marhahús
Nem csalás, nem ámítás – a marhahús egy cukorbarát étel, ha sikerül megtalálnod a legkevésbé zsíros darabokat, és a tányérod egynegyedét töltöd csak meg velük. Az elfogyasztott fehérje segít tovább fenntartani a jóllakottságérzetet. Továbbá fogyás közben segítenek az izomtömeg megtartásában. A zsírosabb darabokat dobd be a fagyasztóra egy jó 20 percre – ettől megkeményedik és könnyebb lesz levágni róla a zsíros részeket.
6. Áfonyák
A természet egészséges édességei – finomak, kényelmesen adagolhatók, színesek és laktatók. Az áfonyák egyszerűen tele vannak rostokkal és antioxidánsokkal. A vörös és kék változatok antociánokat tartalmaznak, amik egyes szakértők szerint az inzulintermelés fokozásával elősegíthetik a vércukorszint csökkentését. Lefagyasztva ízletes jégkockákként is felhasználhatod őket.
7. Brokkoli
Ha cukorbetegség, akkor brokkoli – ez a laktató, rostos, antioxidánsokban dús zöldség (ami mellesleg egy napra elegendő C-vitamint is tartalmaz) krómban is gazdag, ami a hosszú távú vércukorszint-szabályozás fontos alapanyaga. Levesekben, tésztaételekhez és számos egyéb módon is fogyaszthatod, például fokhagymával is megsütheted – a lényeg, hogy találj egy számodra fogyasztható formát ennek a végtelenül egészséges zöldségnek!
8. Répa
A közhiedelemmel ellentétben a répa nem dob hatalmasat a vércukorszinten. Habár a bennük található cukor gyorsan a vércukor részévé válik, ez a mennyiség elhanyagolható. Ez azért jó hír, mert a répa az egyik leggazdagabb természetes béta-karotin forrás, ami csak létezik. Hogy mire jó a béta-karotin? Többek között a cukorbetegség elkerülésére és a vércukor-szabályozásra. Ha nyersen nem kedveled, akkor burgonyaszirmokhoz hasonló módon sütőpapíron is kisütheted őket egy kis olívaolajjal, sóval és paprikával ízesítve.