13. Tej és joghurt
Mindkét készítmény tele van kalciummal és fehérjékkel, amik többek között a fogyást is elősegíthetik bizonyos embereknél. A zsírszegény vagy zsírmentes változatok fogyasztása javasolt, de ha ezek nem nyerik el a tetszésedet, akkor az 1%-os változatokat is kipróbálhatod, amik valamivel sűrűbbek. A görög joghurt általában a legjobb választás az íz és laktatóság szempontjából.
14. Dió
Magas rost- és fehérjetartalmuknak köszönhetően a diók „lassú” ételeknek számítanak, és így a vércukorszintnek sem ártanak. Ne ijedj meg a zsírtartalmuktól – a legegészségesebb monoszaturált fajtákkal vannak ugyanis tele. A diók íze pörkölten élvezhető a legjobban – a diókat héjukból eltávolítva kell megpörkölni a kívánt hatás érdekében.
15. Magok
Szezám, tök, napraforgó – a diókhoz hasonlóan ezek a magok is jó zsírókkal vannak tele, amik a fehérjék és rostok segítségével együttesen veszik fel a küzdelmet a magas vércukorszinttel és védelmezik a szervezetet a különböző szívbetegségektől. Természetes koleszterincsökkentő vegyületeket is tartalmaznak.
16. Zabliszt
A zabliszt nem hiába tartozik a legegészségesebb ételek közé. Ez a rendkívül rostos élelmiszer vízzel összekeverve sűrű masszává alakul át, ami egyfajta védőréteget képez a gyomorban található enzimek és az elfogyasztott ételekben található keményítő között. Ez lelassítja a szénhidrátok vércukorrá való átalakulását.